Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
jabłka 2 szt
marchew 1 szt
cebula 1/2 szt
oliwa 1/2 łyżki
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

Kapustę kiszoną drobno siekam. Gdy jest zbyt kwaśna przepłukuję wodą. Obraną marchewkę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do kapusty dodaję marchewkę, jabłko, cebulę oraz oliwę z oliwek. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Surówkę doprawiam do smaku pieprzem oraz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 27.02.2015 20:35
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak