Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z kapusty czerwonej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
marchewka 2 sztuki
por (białe części) 1 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuki
jabłko winne 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
cukier do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z kapusty czerwonej

Kapustę obieramy z wierzchnich liści myjemy i drobniutko w kostkę szatkujemy solimy i ubijamy łyżką w misce.Marchewkę i jabłko skrobiemy.
Warzywa myjemy i scieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,jabłko skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie sciemniało.Por z cebulą drobniutko siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą doprawiamy do smaku cukrem solą i octem ryżowym-można go zastąpić winnym jabłkowym.Doprawić do smaku jogurtem połączonym z majonezem.Wymieszać.Wstawić do lodówki na 30 minut aby składniki się przegryzły. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 31.10.2013 23:39
Extra surówkę Zrobiłaś
Mniam 18.10.2013 10:53
Pyszna suróweczka do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak