Surówka obiadowa z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Błyskawiczny dodatek do obiadu w postaci zdrowej i smacznej surówki z kalarepy, pora, marchewki. Znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do domowych fast fodów.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • koperek świeży

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Białą cebulę szatkujemy na małe kawałki. Por kroimy w półplasterki. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy koperek, sól i pieprz. Ponownie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 05.11.2018 23:09
Surówka wygląda pysznie i kusząco, przyznaję że nie robiłam jeszcze z kalarepki surówki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat