Surówka obiadowa kiszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • jabłko kwaśne

    1 szt
  • seler konserwowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • oliwa

  • cebula

    1 szt
  • cukier

  • pieprz

  • kapusta kiszona

    1/2 z kminkiem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odsączamy jeśli jest bardzo mokra, kroimy na mniejsze części. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tartce o średnich lub dużych oczkach i wkładamy do kapusty. Selera z zalewy odsączamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy przyprawami do smaku i mieszamy z oliwą i zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 27.03.2013 22:18
pyszna suróweczka!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat