Surówka marchwiowo – jabłkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • jabłka

    3 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    50 ml
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Połączyć marchew z jabłkiem w misce skropić sokiem z cytryny, polać olejem, doprawić do smaku sola ziołowa i cukrem i wymieszać z jogurtem.
Surówkę wstawić na pół godz do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat