Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka marchewkowo-porowo-selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
seler 1/2 szt
por zielona część 1/2 szt
majonez 2 łyzki
śmietana 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka marchewkowo-porowo-selerowa

Marchewkę i selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na drobniutkich oczkach, lub troszkę większych. Majonez mieszamy ze śmietaną, sokiem z cytryny a następnie dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku. Sos dodajemy do startych warzyw, mieszamy skladniki. Pora myjemy i kroimy drobno, sparzamy wrzątkiem i odstawiamy do ostygnięcia, przestudzonego dodajemy do warzyw i mieszamy z pozostałymi składnikami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.11.2012 23:32
uwielbiam surówki
Ela15 03.11.2012 09:03
smaczna
Mysiunia 20.10.2012 09:08
Smakowałaby mi na pewno! Aczkolwiek ostatnio w 100% zrezygnowałam z dodawania do surówek śmietany czy majonezu, wreszcie zaczęłam liczyć kalorię i malusieńkie efekty są :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak