Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka koreańska

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska mała
marchewka średnia
rzepa średnia
cebula biała średnia
ogórek zielony średni
ocet ryżowy do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
olej z pestek winogron 2-3 łyżki
ząbek czosnku
cukier puder do smaku
olej sezamowy 1/2 łyżeczki

Porada

Gotową surówkę można posypać prażonym ziarnem sezamu, siekanym szczypiorem albo płatkami chili.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka koreańska

Kapustę obrać z zewnętrznych liści, opłukać, osączyć i pokroić w spore kawałki.
Drobno utrzeć rzepę i marchewkę. Ogórka obrać i pokroić kroić w paseczki.
Cebulę cieniutko pokroić w piórka, włożyć do miseczki,posolić i skropić octem ryżowym - wygnieść widelcem i pozostawić na kilka minut.
Warzywa połączyć, dodać drobniutko posiekany ząbek czosnku, sól czosnkową, olej z pestek winogron i olej sezamowy. Zakwasić do smaku octem ryżowym i dodać nieco cukru pudru. Dokładnie wymieszać i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.11.2015 11:51
Podoba mi się kompozycja smakowa - super!
mysza75 20.11.2015 09:58
bardzo zdrowa surówka
ada.la 20.11.2015 08:00
ciekawa propozycja
olkaaa 20.11.2015 07:57
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak