Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
pomidor 4
koperek 1 peczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską poszatkować i lekko posolić. Odstawić żeby zmiękła. Pomidory umyć, albo jeśli ktoś woli sparzyć i obrac ze skórki. Pokroic w kosteczkę. koperek opłukac i posiekać na małe kawałeczki. Kapustę wymieszać z pokrojonym pomidorami posiekanym koperkiem. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Jeśli ktoś wolałby kwaskowe można pokroipić sokiem z cytryny. Podawac jako surówke do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak