surówka kapuściano - oliwkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • jabłka

    2 sztuki
  • oliwki nadziewane papryką

    1/2 szklanki
  • cebula

  • natka pietruszki

  • olej

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszam ze sobą poszatkowaną kapustę pekińską ( którą wcześniej osoliłam i na chwilę odstawiłam na bok ), pokrojone w kostkę jabłka ze skórką, pokrojone oliwki i posiekaną cebulę. Składniki oprószam solą, pieprze, kropię sokiem z cytryny i dekoruję natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:18
pycha
sznycel 11.08.2012 19:18
jem surówkę zwykle na obiad z kawałkiem mięska lub ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat