Surówka jabłkowo-marchewkowa z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2
  • marchewki

    2
  • orzechy włoskie

    5 sztuk
  • sól i pieprz

  • olej

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki i jabłka myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach. Orzechy bez łupin siekamy o dodajemy do miski. Przyprawiamy do smaku i dodajemy oklej. Mieszamy wszystkie składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 26.01.2017 16:38
Dobra surówka
Margo1 17.12.2016 19:30
dzisiaj taka miałam tylko bez orzeszków
Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2016 23:23
Dziękuję :*
MagdalenaIC 04.11.2016 21:48
Bardzo lubię takie połączenia smaków :)
Diana Rusiłowicz 01.11.2016 00:53
Smaczna propozycja :)
Marta Ryżek-Kalkowska 29.10.2016 01:15
Dziękuję. :)
Wacław 27.10.2016 21:06
dla mnie pycha :-)
Konczi 27.10.2016 16:38
bardzo fajna surówka, lubię takie z marchewki dodatki do obiadu
Madzai 27.10.2016 14:23
Ciekawa opcja :)
Grazyna0211 27.10.2016 13:45
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat