Surówka Doroty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (białe części)

    1 szt
  • jabłko

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ocet 10 %

    do smaku
  • kapusta czerwona

    1 mała główka
  • kapusta biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy na szatkownicy białą i czerwoną kapustę,na tarce trzemy marchew,kroimy por.Wszystko posypujemy solą i ugniatamy do chwili,aż kapusta puści sok.Następnie dodajemy state na tarce jabłka,przyprawiamy wszystko cukrem,pieprzem i octem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 04.07.2012 07:50
Kolorowa i zapewne smaczna.
ewelina/bunia 13.10.2010 13:04
smaczna i ładna
Emilia22 19.09.2010 13:01
mniam
buksiak12 19.09.2010 12:05
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat