Surówka do obiadu ogórek-pomidor

Surówka do obiadu ogórek-pomidor

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2
  • ogórki

    4
  • sos ziołowy

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyzki
  • koperek

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka do obiadu ogórek-pomidor

Ogórki musimy obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę tej samej wielkości. Pomidory sparzamy wrzątkiem, ściagamy skórkę i kroimy w kawałki nieco większe od ogórków. Do miseczki wlewamy dobry olej, dodajemy sproszkowaną przyprawę do sosów, nieco soli i pieprzu - mieszamy. Następnie przekładamy pokrojone warzywa oraz nieco posiekanego kopru i całość mieszamy. Podajemy jako surówkę do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

misia53 01.05.2013 00:20
taka prosta smakuje najlepiej ...
IZABELA29 30.04.2013 08:19
każdemu to połączenie smakuje a niby nie powinno się go łączyć
ben-ka 30.04.2013 08:11
smaczna do mięska.
irenka 16.08.2012 14:39
pyszna
jolanta19 13.08.2012 19:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat