Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g,
marchewka 1 szt,
jabłko 1 szt,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
koper świeży 1/2 pęczka,
zielona cebulka 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku,
kminek szczypta,
olej rzepakowy 2 -3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka do obiadu

Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna to opłukać a następnie pokroić w drobniejszą.
Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane,oczyszczone z gniazd nasiennych , starte na tarce jabłko , poszatkowaną natkę pietruszki, poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną.
Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 13:09
samo zdrowie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak