Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula 3 szt
marchewka 4 szt
papryka marynowana 1 słoik
ząbki czosnku 4 szt
ocet 1/2 szkl
olej 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
sól 1,5 łyżki
pieprz ziarnisty 6 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka do obiadu

Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Paprykę marynowaną (duży słoik) również pokroić w kosteczkę. Wszystkie warzywa razem wymieszać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Ocet, olej, cukier, sól, przeciśnięty czosnek oraz pieprz, ziele angielskie i liście laurowe razem zagotować i jeszcze gorącą zalewą zalać warzywa. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na noc (kilkakrotnie wymieszać). Surówka jest najlepsza na drugi dzień jak wszystkie składniki się przeżrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2014 14:29
Smaczna i zdrowa.
ppaulina 10.12.2013 17:42
same witaminki :)
JOANNA16 09.12.2013 15:16
pyszna suróweczka
Mniam 09.12.2013 12:28
Fajna surówka, nie robiłam w taki sposób. Zapisuję sobie :)
olla85 09.12.2013 08:23
Fajna surówka, lubię takie. Na pewno kiedys wykorzystam przepis :)
Cranberry 08.12.2013 20:44
smaczna surówka
Olga_SK 08.12.2013 20:01
O to chyba mój ulubiony dodatek do obiadków :D
Katarzyna54 08.12.2013 18:53
bardzo lubię taką
Grazyna0211 08.12.2013 18:50
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak