surówka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0,5 szt
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • oliwki czarne Smak

    0,5 słoika
  • kukurydza w puszce

    0,5 puszki
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę kroimy drobno i dodajemy do odsączonej z zalewy kukurydzy oraz fasolki. Następnie kroimy w kostkę lub paseczki paprykę, oraz cebule i ogórki konserwowe. Czosnek drobno rozgniatamy i mieszamy z majonezem oraz przyprawami i wszystko razem mieszamy wraz z oliwkami doprawiamy do smaku wg uznania. Majonez dodajemy wg uznania. Możemy podawac z ziemniakami oraz mięsem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 12.03.2014 11:12
Lubię taką surówkę;)
IwonaDD 22.11.2013 16:25
zapowiada się super dodatek do obiadu
Alex_M 10.11.2013 16:03
smaczna suróweczka
JOANNA16 21.10.2013 14:38
pycha lubię takie surówki
fotoviderek 19.10.2013 08:45
Surówka super :)
dragunia21 18.10.2013 10:19
smakowicie wygląda
jasiek 17.10.2013 14:10
idealna właśnie do tradycyjnego obiadu
dodi 17.10.2013 13:18
pyszna suróweczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat