Surówka do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    wg uznania
  • margaryna

    12 dag
  • woda

    ok. 1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić kapustę. Zagotować w wodzie i odcedzić. W osobnym naczyniu stopić margarynę. Pociąć cebulę i zrumienić. Wsypać do tego tę kapustę i przyprawić Vegetą i solą. Podusić na chwilkę. Idealna do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 14.06.2011 08:16
pycha
tomek18 26.03.2011 08:27
bardzo smaczna
Iwusia 22.03.2011 23:29
wygląda bardzo apetycznie :)
IlonaAlbertos 16.02.2011 15:45
Lubię takie sałatki.
gosia47-47 14.07.2010 11:06
musze wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat