Surówka Colesław

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    8 szklanek
  • marchewki

    2
  • cebule

    2 małe
  • mleko

    1/4 szklanki
  • majonez

    1/2 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/8 łyżeczki
  • cukier puder

    1/3 szklanki
  • ocet winny

    3/2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka Colesław foto
Marchewkę i kapustę ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Krok 2 - Surówka Colesław foto
Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Tak powstałym sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy na 2-3 godzinki do lodówki, aby się przegryzła.
Krok 3 - Surówka Colesław foto
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 16.05.2013 09:19
pyszna i soczysta
goofy9 02.02.2013 10:29
uwielbiam tą surówkę, robię identyczną
Kate131 16.01.2013 08:45
smaczna
Renata22 24.09.2012 21:17
Micha na bogato! Super! ;)
agataw1990 28.08.2012 19:22
robię podobną:)
Bernadeta1 20.08.2012 13:44
Na sam widok ślinka leci -smaczne
PaniMISIOWA 18.08.2012 12:39
najlepsza do obiadu
Sroczka 16.08.2012 21:23
Smakowicie wygląda. Pyszny dodatek do obiadu.
parysek10 16.08.2012 20:45
prosta i pyszna
Justyna28 16.08.2012 19:59
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat