Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surimi w galaretce.

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki krabowe 3 szt
marchewka 1 szt
bulion warzywny 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surimi w galaretce.

Propozycja dla tych ,którzy nie przepadają za rybami, szczególnie dla dzieci. Paluszki krabowe dostępne w handlu czyli surimi, to zmielone mięso ryb. Ponieważ dodatki w nim zawarte są pochodzenia naturalnego (wg dietetyków) ,śmiało mogą być zjadane przez dzieci.
Wykonanie:

Marchewkę obrać, ugotować w bulionie warzywnym. Trzy minuty przed końcem gotowania włożyć paluszki. Marchewkę pokroić w kostkę. Paluszki krabowe pokroić na 4-5 kawałków. Gorący bulion wymieszać z żelatyną. Do foremki włożyć marchew i paluszki , zalać przygotowaną galaretką. Schłodzić i smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 16.12.2013 00:54
Taka kolorowa ,dzieci takie lubią.
sanielcia 15.12.2013 22:54
Wygląd zachęca do spróbowania :)
Ania84 15.12.2013 20:57
apetycznie wygląda
migotka28 15.12.2013 20:54
apetycznie wygląda ,lubię paluszki krabowe więc treba wypróbować
Renata9 15.12.2013 20:30
jak zwykle pyszne jedzonko i do tego pięknie podane na talerzu
Beata999 15.12.2013 20:24
Ładna,apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak