Surimi i cukinia sosem miodowo-musztardowym marynowana, potem grillowana i w sałacie skąpana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyzeczka

składniki do grillowania

  • paluszki surimi

    1 opakowanie
  • cukinia

    1 sztuka
  • sałata masłowa

    0,5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę . W tym celu łączymy w miseczce : musztardę , miód, oliwę i sok z cytryny. Cukinie obieramy i kroimy w plastry. Cukinię i paluszki surrimi umieszczamy w marynacie na 1 godzinę. Następnie umieszczamy na patelni grillowej i smażymy z 2 stron. Sałatę myjemy, szarpiemy na drobniejsze kawałki, przekładamy do miski. Na sałacie układamy grillowaną cukinię i paluszki surrimi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kornelcia 16.05.2014 23:05
apetycznie podano
Marta1986 16.05.2014 13:15
bardzo smaczne
pajbek 16.05.2014 11:30
Wygląda bardzo pysznie :-)
pawlito 16.05.2014 08:47
reprezentuje się apetycznie
Agnieszka-87-25 16.05.2014 08:09
pyszna sałatka
Magula 16.05.2014 08:01
Ciekawy przepis
fotoviderek 16.05.2014 07:46
Świetne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat