Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum wąsaty brokułowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba sum 1
brokuł 1
cytryna 2
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyzeczki
sól
pieprz
oliwa
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Sum wąsaty brokułowy

Rybę moczymy w wodzie z wyciśniętym sokiem z cytryny przez 2-3 godziny. Po tym czasie rybę osuszamy, nacieramy oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i układamy w naczyniu parowara.

Do wnętrza ryby wkładamy plastry cytryny, również na wierzchu ryby je układamy. Rybę obkładamy różyczkami brokułu.

Gotujemy na parze przez 60-80 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.08.2016 22:21
pięknie podane
dorota20w 22.08.2016 09:10
dziękuję :)
2milutka 14.06.2016 17:42
wow! skusiłabym się :)
Grazyna0211 14.06.2016 11:42
smaczne danie
Mniam 14.06.2016 11:04
Jakie pyszności serwujesz :)
ben-ka 14.06.2016 09:51
Sum to smaczna ryba, same mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak