Sum wąsaty brokułowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    sum 1
  • brokuł

    1
  • cytryna

    2
  • zioła prowansalskie

    3 łyzeczki
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę moczymy w wodzie z wyciśniętym sokiem z cytryny przez 2-3 godziny. Po tym czasie rybę osuszamy, nacieramy oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i układamy w naczyniu parowara.

Do wnętrza ryby wkładamy plastry cytryny, również na wierzchu ryby je układamy. Rybę obkładamy różyczkami brokułu.

Gotujemy na parze przez 60-80 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 30.08.2016 22:21
pięknie podane
dorota20w 22.08.2016 09:10
dziękuję :)
2milutka 14.06.2016 17:42
wow! skusiłabym się :)
Grazyna0211 14.06.2016 11:42
smaczne danie
Mniam 14.06.2016 11:04
Jakie pyszności serwujesz :)
ben-ka 14.06.2016 09:51
Sum to smaczna ryba, same mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat