Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum smażony.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sum
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Sum smażony.

składniki:
* ok.2 kg sum (bez głowy i skóry)
* mąka do oprószenia
* olej i masło do smażenia

* sól
* sok z 1/2 cytryny

Suma pokrojonego w dzwonka opłukać i osuszyć. Lekko posolić wszystkie kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Kłaść porcje ryby oprószone mąką. Smażyć z obu stron, po czym przełożyć na wyłożona papierem do pieczenia blachę. Na każdym kawałku położyć wiórki zimnego masła i zapiekać ok. 20 minut w 200 stopniach.
Na zdjęciu z lewej strony, obok smażonej miruny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 21.02.2012 09:42
jeszcze nigdy nie jadłam suma-ciekawe jak smakuje
magduś83 12.11.2011 23:42
ja też nie
Kate131 10.05.2011 13:50
tez nigdy nie jadłam
misia53 30.12.2010 22:53
Nigdy suma nie jadłam, zostawiłaśmi kawałek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak