Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum pieczony w mięcie i cytynie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sum 1 sztuka
cytyna 1 sztuka
mięta liście 10 dag
ziemniaki młode 30 dag
surówka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sum pieczony w mięcie i cytynie

Rybę czyścimy, kroimy i nacieramy przyprawami: sól, pieprz, majeranek.
Następnie obkładamy ja kawałkami cytryny i liśćmi mięty.
Tak gotową przekładamy do foli i pieczemy z 40 minut.
Podajemy ją z młodymi ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 14.05.2012 14:11
super
IKrakowianka 03.12.2011 21:01
podoba mi się ten przepis
Wacław 29.10.2011 10:14
smaczne
Wacław 29.10.2011 10:14
smaczne
Wacław 29.10.2011 10:14
smaczne
kate.500 26.10.2011 08:16
pysznosc
magical66 25.09.2011 12:05
pewnie smaczny
anja3107 07.09.2011 10:24
nigdy nie jadłam suma
Magdalena1110 14.08.2011 08:58
smaczne
barbara11561 09.08.2011 16:04
musi być pyszny
joanna77 09.08.2011 13:46
pycha
Ania67 19.06.2011 14:01
super
Kuchareczekjeden 17.05.2011 10:36
sum jest bardzo smaczną rybką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak