Sum pieczony w mięcie i cytynie

Sum pieczony w mięcie i cytynie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sum

    1 sztuka
  • cytyna

    1 sztuka
  • mięta liście

    10 dag
  • ziemniaki młode

    30 dag
  • surówka

    30 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sum pieczony w mięcie i cytynie

Rybę czyścimy, kroimy i nacieramy przyprawami: sól, pieprz, majeranek.
Następnie obkładamy ja kawałkami cytryny i liśćmi mięty.
Tak gotową przekładamy do foli i pieczemy z 40 minut.
Podajemy ją z młodymi ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Anna152 14.05.2012 14:11
super
IKrakowianka 03.12.2011 21:01
podoba mi się ten przepis
Wacław 29.10.2011 10:14
smaczne
Wacław 29.10.2011 10:14
smaczne
Wacław 29.10.2011 10:14
smaczne
kate.500 26.10.2011 08:16
pysznosc
magical66 25.09.2011 12:05
pewnie smaczny
anja3107 07.09.2011 10:24
nigdy nie jadłam suma
Magdalena1110 14.08.2011 08:58
smaczne
barbara11561 09.08.2011 16:04
musi być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat