Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
powidła śliwkowe 3 łyżki
cukier puder 12 dag
rum 50 ml
sól do smaku
tłuszcz do formy
orzechy włoskie 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z powidłami

Jaja rozbić. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijać trzepaczką przez 15 minut z cukrem pudrem, powidłami i rumem. Białka ubić z odrobiną soli na bardzo sztywną pianę, dodać do żółtek, ostrożnie wymieszać.
Mieszaninę wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, napełniając ją do połowy wysokości. Posypać orzechami. Wstawiamy do gorącego piekarnika aby suflet szybko się ściął i nie opadł, zapiekamy przez 20 minut bez przykrycia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 02.09.2011 09:19
super
aacaac 12.06.2011 08:46
super
Krystyna32 23.05.2011 08:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak