Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SUFLET POMARANCZOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
pomarańcza 1 sztuka
cukier 100 gram
skórka pomarańczowa 5 łyżek
mąka 1 łyżka
masło 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: SUFLET POMARANCZOWY

Kroki postępowania

1
Wycisnąć sok z pomarańczy.
Krok 1 - SUFLET POMARANCZOWY foto
2
Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem.
Krok 2 - SUFLET POMARANCZOWY foto
3
Z białek ubić pianę.
Krok 3 - SUFLET POMARANCZOWY foto
4
Do utartych żółtek dodać sok z pomarańczy, mąkę oraz skórkę z pomarańczy i wymieszać.
Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Krok 4 - SUFLET POMARANCZOWY foto
5
Foremki wysmarować masłem .Masę delikatnie przełożyć.
Krok 5 - SUFLET POMARANCZOWY foto
6
Piec 30 minut w temp. 190 stopni. w uprzednio nagrzanym piekarniku.
Smacznego.
Krok 6 - SUFLET POMARANCZOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 05.08.2014 09:23
Zawsze obawiałam się, że opadnie, więc nie próbowałam nawet robić, ale teraz spróbuję na pewno. Rewelacyjny!!!!
Grazyna0211 04.08.2014 18:00
pięknie wyrośnięty
norweska20 04.08.2014 12:20
smaczne...:)
berys18 04.08.2014 08:12
z chęcią bym spróbowała
wwwiolka 03.08.2014 21:29
Wspaniały, mi nigdy nie wychodzą.
Christopher 03.08.2014 19:22
...i szybko zjadać,żeby nie opadł, bo wyrósł pięknie.
olkaaa 03.08.2014 18:45
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak