suflet kawowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    150 g
  • mąka ziemniaczana

    20 g
  • margaryna

    20 g
  • jajko

    3 sztuki
  • kawa naturalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z kawy. Oddzielić żółtka od białek; żółtka utrzeć z połową cukru na parze, z białek ubić pianę dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Mąkę ziemniaczana rozmieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Do żółtek dodać kawę i mąkę ziemniaczaną- ubijać masę do zgęstnienia. Wszystkie składniki wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę. Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 30.05.2012 10:50
ciekawe
Małgorzata113 09.04.2011 10:28
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat