Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet jabłkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 kg
cukier puder 25 dag
białek 5 szt
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet jabłkowy

Jabłka obrać i pokroić na cząstki, rozgotować w minimalnej ilości wody, przetrzeć przez sito i usmażyć marmoladę z 15 dag cukru - trwa to około 10 minut. Z białek ubić idealnie sztywną pianę - gdy stanie się już dosyć puszysta, dosypywać małymi porcjami 10 dag cukru. Delikatnie wymieszać marmoladę i pianę, przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem waniliowym i zapiec w piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.08.2013 11:48
pyszności!!!!!
Seba 05.01.2013 09:25
smaczny deser
sunnymood 30.07.2012 19:54
musi byc pyszny
Marta1986 22.07.2012 10:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak