Suflet jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko kwaśne

    1 kg
  • cukier puder

    25 dag
  • białek

    5 szt
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić na cząstki, rozgotować w minimalnej ilości wody, przetrzeć przez sito i usmażyć marmoladę z 15 dag cukru - trwa to około 10 minut. Z białek ubić idealnie sztywną pianę - gdy stanie się już dosyć puszysta, dosypywać małymi porcjami 10 dag cukru. Delikatnie wymieszać marmoladę i pianę, przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem waniliowym i zapiec w piekarniku do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2013 11:48
pyszności!!!!!
Seba 05.01.2013 09:25
smaczny deser
sunnymood 30.07.2012 19:54
musi byc pyszny
Marta1986 22.07.2012 10:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat