suflet grzybowy II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb graham

    400 gram
  • mleko

    1 i 1/2 szklanki
  • pieczarki

    300 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • olej

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt.
  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • żółty ser

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb moczyć 15 minut w mleku. Pieczarki pokrojone w plasterki i krążki cebuli dusić w oleju 10 minut.
Roztrzepać jajka z solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zmiażdżonym czosnkiem, dodać namoczony chleb i pieczarki oraz płatki owsiane.
Na koniec włożyć masę do natłuszczonej formy sufletowej, posypać tartym serem i piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 03.06.2012 00:41
dobry
kriso 23.05.2011 12:54
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat