Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet bananowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
białko 5 sztuk
cukier puder 3 łyżeczki
laska wanilii 1/2 sztuki
banan 2 sztuki
masło do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet bananowy

Banany zblendować i dodać do nich nasiona laski wanilii. Kokillki wysmarować masłem i wysypać cukrem.

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem aż powstanie biała masa. W osobnej misce delikatnie ubić białka. Żółtka wymieszać z masą bananową. Dodać białka do powstałego kremu i delikatnie wymieszać.

Wszystko przelać do kokillek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 18-20 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 15.10.2013 08:42
trudne ale smaczne;)
margaret 14.10.2013 20:34
ładnie wygląda:)
Izabela77 14.10.2013 19:48
piękny suflecik
as28 14.10.2013 19:42
mniam mniam
Michał\ 14.10.2013 19:03
Ważne też jest to aby wbita łyżeczka opadała powoli ;)
Smaczna_B 14.10.2013 18:59
zrobić suflet to wielka sztuka ,musi pęknąć , tu widać ,że ladnie wyrósł i popękał , przepis na 6:0
nutellla 14.10.2013 18:59
bardzo udany suflet :)
cukiereczek 14.10.2013 18:27
wow jak pięknie wyrósł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak