Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3 szklanki -
jaja
5 szt -
masło 250 g
25 dog -
cukier
0,5 szklanki -
cukier puder
1 szklanka -
proszek do pieczenia
2,5 łyżeczki -
śmietana 18 proc
1 litr -
budyń śmietankowy
1 opakowanie -
wiórki kokosowe
20 dkg -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
dżem
1 słoiczek
Sposób przygotowania
Masa: 1 litr śmietany 18%, 5 białek, 1 szklanka cukru pudru, 1 duży budyń śmietankowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
20 dag wiórków kokosowych
Ubić pianę z białek, dodać cukier i miksować przez chwilę. Dodać śmietanę i pozostałe składniki, wszystko dobrze wymieszać i wyłożyć na spód. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce pozostałą część ciasta. Piec ciasto w 180 stopniach przez 50 minut
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się