Styropian ciasto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • żółtka

    5
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    250 g
  • dżem z czarnej porzeczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.! częścią wyłożyć blaszke i posmarować dżemem.Drugą włożyć do zamrażalnika.
1 litr śmietany ;
20 dag wiórek kokosowych;
5 białek;
1 szkl cukru;
1 budyń śmietankowy;
1 łyżka mąki ziemniaczanej;
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;
Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki.Wymieszać, wylać na ciasto w blaszce.Na wierzch starkować ciasto z zamrażalnkia.Piec ok 50 min w temp.180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 17.10.2012 08:02
fajne
Joannasz3190 12.10.2012 15:00
Oryginalne ciasto! Z chęcią spróbuję :)
monisia8585 08.10.2012 12:47
napewno wypróbuje
Monika-twin 28.09.2012 17:28
śmieszna nazwa
gosia1988 27.09.2012 08:48
fajne ciasto
anika711 20.09.2012 20:49
pychota
Katarzyna47 11.09.2012 22:19
ciekawe
Aneta2604 17.01.2012 21:12
muszę spróbować
bami 14.01.2012 22:53
Interesująca nazwa ;)
madi356 02.03.2011 11:07
pięknie i apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat