Przepis i sposób przygotowania na: Stworek potworek
Zostawiamy do całkowitego stężenia.
Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier puder.
Dodajemy ser trzykrotnie mielony. Miksujemy wszystko razem. Żelatynę wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Odstawiamy by napęczniała Następnie ustawiamy garnek na gazie i pomału podgrzewając rozpuszczamy ja uważając by się nie zagotowała. Ciepłą żelatynę wlewamy strumieniem do masy śmietanowej ciągle miksując.
Do kubków wkładamy woreczki spożywcze. Przekładamy do nich masę lekko dociskając do dna ale zostawiając około 1 cm do krawędzi kubka. Chłodzimy w lodówce.
W międzyczasie rozpuszczamy w wodzie galaretkę różową wg przepisu na opakowaniu. Na zastygniętą masę wylewamy warstwę galaretki różowej.
Chłodzimy aż dokładnie zastygnie.
Następnie wyciągamy kubki z lodówki i obracamy dnem do góry na talerzu.
Z żelek robimy włosy układając je na czubki masy "na krzyż " oraz z połowy żelka nos.
Z płatków babeczek robimy oczy, a z roztopionej uprzednio czekolady i zrobionego zarysu ust, usta.
W koło stworka układamy plastry truskawek i galaretkę niebieską wyciągniętą z małych foremek.