Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel z winogronem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
ocet 1 łyżka
olej 5 łyżek
woda 5 łyżek
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 8 dag
ser biały 0,5 kg
jajko 4 sztuki
śmietana 4 łyżki
winogrona 2 kiście
cukier puder do posypania

Porada

Strudel już gotowy posypujemy cukrem pudrem. Winogrono możemy zastąpić innymi owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel z winogronem

Mąkę mieszamy z octem, olejem, wodą. Zagniatamy ciasto i odkładamy do chłodu na 30 minut.
Następnie ciasto należy rozwałkować na cienki placek, posmarować masą serową i zwinąć w roladę. Strudel pieczemy 180°C przez około 50 minut.

Masa serowa:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka a następnie ser i śmietanę. Masę serową mieszamy z ubitymi oddzielnie białkami. Do całości dokładamy winogrono.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.07.2014 00:07
zabieram przepis na te pyszności
Katarzyna59 23.07.2014 17:02
przepyszny,
Anna133 19.07.2014 10:03
pyszne ciasto na letni dzień
Lidzia 19.07.2014 08:36
Smakowite.
gusia1000 19.07.2014 00:50
Dobra słodkość.
Czyki 18.07.2014 19:53
Przepysznie wygląda :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak