Strudel mięsny

Strudel mięsny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • męso mielone

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmażamy mięso z dodatkiem suszonego ananasa na odrobinie oliwy z oliwek.Doprawiamy do smaku.
Rozwinięte ciasto smarujemy żurawiną.Następnie układamy na nim mięso.Zwijamy całość w rulon.
Całość pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy z żurawiną i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

17.09.2012 09:36
pyszny

Margo1

17.09.2012 09:36
pyszny

Mati13

27.08.2012 18:01
pięknie wygląda

teresa18

27.08.2012 16:27
ale pyszne

Konczi

27.08.2012 16:12
super !!! muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat