strudel jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • tarta bułka

    trochę
  • cukier

    10 dag
  • tłuszcz

    trochę
  • cynamon

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka ze skórką utrzeć na tarce o dużych otworach, lekko poddusić z cukrem i cynamonem. Rozciągnięte ciasto skropić tłuszczem, posypać tartą bułką, równomiernie rozprowadzić na nim masę jabłkową i zrolować Wstawić na 15 min do nagrzanego piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 05.03.2013 08:30
dobry jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat