Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel francuski z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
truskawki 500 gram
jabłka 2 szt
cukier 100 gram
cynamon szczypta
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel francuski z truskawkami

Ciasto rozmrozić.owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać cukier i podgrzewać na małym ogniu ok 4 minuty.Dodać cynamon i wymieszać.Ciasto rozwałkować kładąc jeden kawałek na drugi.Masło roztopić i posmarować nim ciasto.Posypać bułką tartą.Na środek wyłożyć owoce,zostawiając wolne miejsce przy krawędziach.Zawinąć strudel,szczelnie zlepiając brzegi.Piec 40 minut w temp.200 st.C.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.11.2013 11:03
pyszności prezentujesz
Grażyna13 13.07.2013 10:34
Smakowity pomysł :)
IZABELA29 28.04.2013 10:43
warto zrobić w sezonie
Krystyna32 12.08.2012 09:17
super
Justa32 24.12.2011 01:36
pyszny
Seba 09.08.2011 20:35
musi być smaczne
Ania67 22.06.2011 07:59
świetny
IZABELA29 15.06.2011 07:21
pysznie
alaaa 14.06.2011 20:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak