Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z dżemem morelowym i dynią

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
cukier drobny pol szklanki
mleko 3,2% pol szklanki
woda ciepła pol szklanki
jajko 1 szt
drożdże suche 2 lyzeczki
sól szczypta
skórka pomarańczowa 3 lyzki
puree z dyni 1 szklanka
masło 3/4 kostki

Dodatkowo

jajko 1 szt
dżem morelowy 1 sloik
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z dżemem morelowym i dynią

Masło należy rozpuścić. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto jest już dokładnie wyrobione to przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia na 1 h. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Kazda z części rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem i zwijamy jak roladę. Przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 h. Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 170 stopniach ok 30 min. Upieczona i ostygnięta strucle posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.10.2016 10:30
bardzo fajna
Jagódka77 26.10.2016 13:45
wygląda obłędnie
gusia1000 24.10.2016 14:13
Bardzo dobra.
w mojej kuchni 24.10.2016 12:54
apertyczne smaczne ciasto
agnieszka214 24.10.2016 10:26
lubie ciasta sa takie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak