Strucla z dżemem morelowym i dynią

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    1 kg
  • cukier drobny

    pol szklanki
  • mleko 3,2%

    pol szklanki
  • woda ciepła

    pol szklanki
  • jajko

    1 szt
  • drożdże suche

    2 lyzeczki
  • sól

    szczypta
  • skórka pomarańczowa

    3 lyzki
  • puree z dyni

    1 szklanka
  • masło

    3/4 kostki

Dodatkowo

  • jajko

    1 szt
  • dżem morelowy

    1 sloik
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło należy rozpuścić. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto jest już dokładnie wyrobione to przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia na 1 h. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Kazda z części rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem i zwijamy jak roladę. Przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 h. Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 170 stopniach ok 30 min. Upieczona i ostygnięta strucle posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.10.2016 10:30
bardzo fajna
Jagódka77 26.10.2016 13:45
wygląda obłędnie
gusia1000 24.10.2016 14:13
Bardzo dobra.
w mojej kuchni 24.10.2016 12:54
apertyczne smaczne ciasto
agnieszka214 24.10.2016 10:26
lubie ciasta sa takie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat