Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla makowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0/5 kg
margaryna 1 kostka
cukier 4 łyżki
jajko 2 szt.
drożdże 3 dag
masa makowa 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla makowa

Do mąki wrzucić pozostałe składniki, posiekać nożem, lekko wyrobić i odstawić. Gdy ciasto jest gotowe to rozwałkować na 2 części, kłaść masę makową i zawijać strucle. Na pergaminie układać jedną strucle i zawijać luźno, z drugą postąpić tak samo. Piec ok. 50 minut.Polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wrona891 12.10.2011 11:22
fajny przepis
Pola2 08.04.2011 21:43
pyszności
hastalavista 24.03.2011 10:12
pyszności
bejciu24 11.01.2011 15:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak