Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla makowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier drobny 15 dkg
masło 12 dag
jaja 3 szt
mleko ciepłe 3/4 szkl
drożdże świeże 3 dag
mak 50 dag
jaja 2 szt
cukier drobny 20 dag
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: strucla makowa

zagniatamy ciasto drozdzowe i odstawiamy do wyrosniecia.jaja u cieramy z cukre,nastepnie porcjami dodajemy zmielony mak i stopione maslo.mieszamy i dodajemy reszte produktow.ciasto rozwalkujemy i posmarujemy masa makowa.zwijamy w rolade i pieczemy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 06.06.2011 16:38
apetyczna
cukiereczek 11.04.2011 09:01
doskonała
Jolanta40 30.08.2010 17:55
to ciasto gości u nas na Boże Narodzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak