Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla jabłkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
bita śmietana 1 szt
cukier 7 łyz
cynamon
czekolada gorzka
cukier puder
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: strucla jabłkowa

Kroki postępowania

1
jabłka obieramy i ścieramy na tarce lekko podgotowujemy z cukrem oraz pod koniec dodajemy cynamon ( mozemy również dać jabłka gotowe z słoika). Ostudzone jabłka nakładamy na kraj ciasta
Krok 1 - strucla jabłkowa foto
2
zawijamy jak roladę i przekładamy do formy
Krok 2 - strucla jabłkowa foto
3
pieczemy ok 40 min. Pozostawiamy w formie by lekko przestygło
Krok 3 - strucla jabłkowa foto
4
w tym czasie ubijamy bitą śmietanę na sztywno
Krok 4 - strucla jabłkowa foto
5
kroimy po większym kawałku i przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem
Krok 5 - strucla jabłkowa foto
6
do każdej porcji dodajemy trochę śmietany i ścieramy na tarce na wierzch gorzką czekoladę
Krok 6 - strucla jabłkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 16.01.2016 19:48
Pyzsnośći. Do wypróbowania!
Renia1 20.04.2013 20:29
francuskie z jablkami to moje ulubione, te kupne sie sa tak dabre gdy zrobi sie samemu
angelika14 18.04.2013 21:36
lubię takie ciacho zawsze idealnie pasuje do kawy
Katarzyna/kate1980 18.04.2013 20:57
jak tylko zaczną sie jabłuszka wypróbuję przepis
kokoszka
kokoszka 18.04.2013 20:47
pyszne ciasto
Janina 18.04.2013 20:37
Bardzo smaczne ciacho
justys759 18.04.2013 20:24
pyszności:)
Renata9 18.04.2013 20:03
smakowita ta strucla, muszę taka zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak