Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla drożdżowa z makiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2,5 szkl
margaryna 130 gr
cukier 8 łyżeczek
żółtko jajek 3 szt
mleko 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
sól szczypta
masa makowa
mak 25 dkg
masło 50 gr
cukier 3 łyżki
miód płynny 2 łyżki
białko 2 szt
drożdże 5 dkg
orzechy 50 gr
rodzynki 50 gr
migdały 50 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla drożdżowa z makiem

Masa makowa;mak spażyć i zmielić,dodać cukry,roztopione masło i na końcu dodać pianę z białek i pokrojone bakalie.
Ciasto drożdżowe;zrobić rozczyn z 0,5 szkl mleka,drożdży,łyżki mąki i cukru.ZOLtka utrzeć z cukrem dodać mąkę ,rozczyn,sól,resztę mleka i wyrobić ciasto.Ciasto podzielić na 2 części rozwałkować i posmarować masą makową i zwinąć.Zostawić do wyrośnięcia i przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem.Piec około 1 h w 160 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.06.2012 09:56
pycha
Bożena13 30.04.2012 15:33
coś wspaniałego ;))
Monika193
Monika193 04.06.2011 10:13
wygląda rewelacyjnie
kuklik 21.02.2011 11:56
aż sie zachciało kawki
Edyta38 01.02.2011 09:20
pycha
Margo1 09.10.2010 16:04
pyszna na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak