Przepis i sposób przygotowania na: Strucla drożdżowa
Kroki postępowania
Drożdże utrzeć z cukrem i rozrobić z łyżką mąki i połową szklanki letniej wody, po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
mąka | 1/2 kg |
drożdże | 5 dag |
smalec | 1 łyżeczka |
masło | 2 łyżki |
kwaśna śmietana | 1 łyżka |
jajko | 2 szt |
cukier waniliowy | 2 szt |
woda letnia | 1 szklanka |
sól do smaku | |
mak | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 szt |
śmietanka | 1 łyżka |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: