Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucel francuski ze śliwkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 35 dkg[mrożone]
śliwki 30 dkg
żółtko jajek 1 szt
śmietana kremowa 30% 3 łyżki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opak
twaróg 15 dkg
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
mascarpone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Strucel francuski ze śliwkami

Ciasto francuskie rozmrozić,złożyć na połowę i rozwałkować,środek nakuć widelcem,przygotowane ciasto umieścić na wyłożonej pergaminem blaszce,piec około, 15 min w temp.200 stopni,żółtko rozrobić ze śmietaną kremówką,posmarować brzegi ciasta i piec jeszcze 10 min ostudzić,śliwki przygotować,wydrylować,pokroić na połówki,włożyć do rondla,zagotować z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym,gotować około 7 min,ciągle mieszając,ostudzić,mascarpone utrzeć z twarogiemi ,2 łyżkami cukru,cynamonem i sokiem cytrynowym,masę rozsmarować pośrodku ciasta francuskiego,na wierzchu rozłożyć śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.03.2013 12:19
bardzo apetycznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak