Stromboli z mozzarellą i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 9 kromek chleba tostowego

  • 1 duży pomidor

  • 15 dkg mozzarelli

  • 1/2 peczka szczypiorku

  • 2 łyżki keczupu ( ulubionego)

  • Bazylia suszona Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • folia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek siekamy.
Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
Na pomidory dać ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę.
Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 15.01.2017 19:57
zaciekawił mnie ten przepis, wypróbuję go na pewno
Kuchcik gotuje 09.01.2017 09:25
Smaczna propozycja :)
KuchniaMagdaLeny 07.01.2017 20:49
Bardzo fajny przepis, chętnie bym się poczęstowała ;)
Bernadeta1 07.01.2017 17:52
Takie jedzonko chętnie bym zjadła, pyszne
Marcepanowy kącik 07.01.2017 17:27
Dziekuję :)
halina17 06.01.2017 17:42
Bardzo smaczne
Marcepanowy kącik 06.01.2017 08:16
Dziękuję :)
bertpvd 05.01.2017 19:59
świetne połączenie smaków !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat