Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z polędwicy wołowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 600 gram
cebula 2 szt.
pieczarki 250 gram
ogórki konserwowe 4 szt
masło 20 gram
mąka 1 łyżka
kwaśna śmietana 100 gram
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny
olej do smażenia
sól
pieprz
bulion 200 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z polędwicy wołowej

Mięso kroimy w plasterki, a następnie w paseczki, smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Usmażone mięso odstawiamy w ciepłe miejsce. Cebule drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, dusimy cebule oraz pieczarki, następnie posypujemy mąką, wlewamy bulion warzywny, gotujemy i dodajemy kwaśną śmietanę. Dusimy ciągle mieszając do momentu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy mięso, musztardę, pokrojone drobno ogórki konserwowe, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.08.2014 10:53
bardzo lubię wołowinkę
Kejti 03.03.2014 09:43
Chyba skuszę :-)
paulina2157 11.11.2013 22:24
apetycznie wygląda
Bernadeta1 15.08.2013 13:56
bardzo smaczne mięsko
mysza75 14.08.2013 00:07
Bardzo dobre :-)
treonina 12.08.2013 22:27
po prostu pyszny!
edzik 11.08.2013 15:39
bardzo smaczne! :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak