Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z indyka
Strogonow z indyka - przepis krok po kroku jak przygotować to pyszne danie.
Nie obawiajcie się modyfikować przepis pod swoje upodobania i preferencje smakowe.
Podawajcie danie solo, z pieczywem lub ryżem.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie mięso przełożyć na rozgrzany olej i obsmażyć. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i dalej podsmażać całość przez około 5 minut, a następnie wlać bulion.
Całość jeszcze raz doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem przez 10 minut.
W tym czasie obrać warzywa - marchewkę, pietruszkę, pieczarki i pokroić w plasterki. Dodać do garnka, dusić aż warzywa zmiękną.
Paprykę pozbawić nasion, pokroić w dość duże kawałki, a ogórki w kostkę. Na 10 minut przed zakończeniem gotowania dodać paprykę, ogórki i całość dusić jeszcze parę minut.
Oprószyć w garnku łyżką mąki, dokładnie wymieszać i zagotować. Posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z ryżem. Smacznego!