Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow mix na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
łopatka bez kości 1 kg
pieczarki 500 g
ogórek konserwowy 7 szt
pieprz do smaku
kminek Prymat do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow mix na ostro

Mięso, ogórka, paprykę, marchew kroimy kostkę. Pieczarki w plastry. Na rozgrzanej patelni obsmażamy po kolei mięso, pieczarki, ogórek, paprykę i marchew.Wszystkie produkty przekładamy do wysokiego garczka, uzupełniamy bulionem, dodajemy przyprawy, gotujemy aż do miękkości.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, odsączony groszek i kukurydzę. Na koniec gotowanie, zagęszczamy strogonowa mąką z wodą. Gotujemy na małym ogniu, pilnujemy by nie przywarło do dna garczka. Możemy użyć do doprawienia papryki w proszku, majeranku. Sól pieprz wg. uznania. Najlepszy jest na dzień następny.
Strogonowa możemy również użyć jako sos do placków ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak