Strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pręga wołowa bez kości

    600 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • pieczarki

    300 g
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • woda

    100 ml
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę i pieczarki pokroić na plastry, a cebulę w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce masła, Mięso pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym tłuszczu. Do mięsa dodać podsmażone warzywa oraz pokrojone na plastry ogórki kiszone. Zalać wodą dodać kostki rosołowe, musztardę, koncentrat i przyprawy , dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Sos zagęścić rozrobioną z wodą mąką, zagotować, a następnie dodać zahartowaną, kwaśną śmietanę, jeszcze raz zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 05.09.2016 20:03
Już nabrałam apetytu na takie danie
w mojej kuchni 05.09.2016 19:06
dobre jedzonko
Stenka 05.09.2016 17:23
smaczne danie
adelajda 05.09.2016 17:17
Pyszne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat