Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pręga wołowa bez kości 600 g
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 300 g
masło 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 100 ml
kostka rosołowa 2 szt
woda 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
mąka pszenna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Paprykę i pieczarki pokroić na plastry, a cebulę w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce masła, Mięso pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym tłuszczu. Do mięsa dodać podsmażone warzywa oraz pokrojone na plastry ogórki kiszone. Zalać wodą dodać kostki rosołowe, musztardę, koncentrat i przyprawy , dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Sos zagęścić rozrobioną z wodą mąką, zagotować, a następnie dodać zahartowaną, kwaśną śmietanę, jeszcze raz zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.09.2016 20:03
Już nabrałam apetytu na takie danie
w mojej kuchni 05.09.2016 19:06
dobre jedzonko
Stenka 05.09.2016 17:23
smaczne danie
adelajda 05.09.2016 17:17
Pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak