Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 200 gram
pieczarki 100 gram
cebula 1 sztuka
ogórki konserwowe 100 gram
papryka konserwowa 100 gram
zalewa octowa z ogórków 100 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 6 łyżek
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
ziemniaki ugotowane 5 gałek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Mięso kroimy na gruba kostkę, smażymy 20 min na 4 łyżkach masła. Wyciągamy mięso z garnka a wrzucamy pieczarki z sokiem z cytryny i cebulę pokrojone w cieniutkie plasterki. Podsmażamy do wygotowania wody po czym wrzucamy mięso,zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. przygotowujemy zasmażkę z masła przyrumienionego na patelni i mąki.
Do zupy wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ogórki i paprykę, cały czas gotujemy wlewamy zasmażkę, koncentrat pomidorowy, oraz zalewę octową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie powinno być pikantne.
Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 12.12.2012 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak