Strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    200 gram
  • pieczarki

    100 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    100 gram
  • papryka konserwowa

    100 gram
  • zalewa octowa z ogórków

    100 gram
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • masło

    6 łyżek
  • mąka

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • ziemniaki ugotowane

    5 gałek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na gruba kostkę, smażymy 20 min na 4 łyżkach masła. Wyciągamy mięso z garnka a wrzucamy pieczarki z sokiem z cytryny i cebulę pokrojone w cieniutkie plasterki. Podsmażamy do wygotowania wody po czym wrzucamy mięso,zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. przygotowujemy zasmażkę z masła przyrumienionego na patelni i mąki.
Do zupy wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ogórki i paprykę, cały czas gotujemy wlewamy zasmażkę, koncentrat pomidorowy, oraz zalewę octową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie powinno być pikantne.
Podajemy z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 12.12.2012 09:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat