Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa
200 gram -
pieczarki
100 gram -
cebula
1 sztuka -
ogórki konserwowe
100 gram -
papryka konserwowa
100 gram -
zalewa octowa z ogórków
100 gram -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
masło
6 łyżek -
mąka
2 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżka -
ziemniaki ugotowane
5 gałek -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Do zupy wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ogórki i paprykę, cały czas gotujemy wlewamy zasmażkę, koncentrat pomidorowy, oraz zalewę octową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie powinno być pikantne.
Podajemy z ziemniakami.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się