Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1.5 kg
pieczarki 20 dkg
papryka czerwona 2 szt
marchew szt
pietruszka zielona łyżka
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
pietruszka biała szt
sól, pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
olej do smażenia
cebula 2 szt
rosół 1.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Szynkę kroimy w niewielką kostkę, smażymy na tluszczu pod koniec smażenia dodając pokrojone nie za grubo dwie cebule,po 5minutach zalewamy rosołem. Gotujemy do miękkości mięsa po kolei wrzucając pokrojoną w talarki marchew,pietruszkę białą, paprykę w kostkę i ostrą paprykę dość drobno. Pieczarki kroimy i podsmażamy na tluszczu,wrzucamy do garnka. Zieloną pietruszkę kroimy drobno i wrzucamy ku mięsie i warzywom. Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze chwilę. Zagęszczamy woda z mąką. Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 5minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 17.11.2012 11:24
Faktycznie potrawa zapowiada się smacznie.Ale strogonowa robi się z polędwicy wołowej a i sposób przygotowania także się nie pokrywa z oryginałem.Zmieniłabym tylko nazwę na gulasz czy potrawkę lub przed tytułem dodała A la strogonow i wszystko o.k.Pozdrawiam autorkę.
SmacznaPyza 16.11.2012 18:08
dobry gulasz, ale ze strogonowem niewiele ma wspólnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak