Strogonów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • pieczarki

    20 dag
  • bulion

    1/2 l
  • śmietana gęsta

    1/2 szklanka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól

    1 do smaku
  • peiprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paseczki około 5x1,5 cm oprószamy mąką podsmażamy na maśle i wyjmujemy z patelni.Na tym samym tłuszczu rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę i paseczki pieczarek Miso cebulę pieczarki zalewamy bulionem i dusimy razem aż mięso będzie zupełnie miękkie doprawiamy przecierem Po przygotowaniem doprawiamy potrawę do wrzenia ale nie gotujemy i posypujemy natką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat